fbpx

10 badespots i nord

Visste du at noen av landets fineste strender finnes nord for polarsirkelen? Åste Innleggen lister opp 10 badespots i nord, som du absolutt bør sjekke ut!

Del artikkel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Åste elsker å bade, til og med i kladt vann over polarsirkelen!
Foto: Åste Innleggen

Bading nord for polarsirkelen

Når jeg sier kritthvite sandstrender og asurblått hav er det kanskje ikke Nord-Norge det første som popper opp i tankene. Men noen av de fineste sandstrendene i Norge finner du akkurat der!

Her er mine favoritt badeperler!

Blir ikke stort klarere vann enn dette her!
Foto: Åste Innleggen

1. Ersfjorden – Senja

Ersfjord på Senja er et magisk skue, og en badeperle for hele familien!
Foto: Åste Innleggen

2. Finnvika – Sørøya

3. Sandfjellet og Sandfjellstranden på Sørøya

4. Sandfjorden – Berlevåg

5. Ytre Forsøl – Hammerfest

Foto: Åste Innleggen
Foto: Åste Innleggen

6. Storsand – Rolvsøya

7. Loppasanden – Loppa

8. Bleik – Andøya

9. Kjøttvika – Sørøya

Nord-Norges svar på Malibu?
Foto: Åste Innleggen

10. Silfar Canyon – Børselv

Idyllisk? Klart, blått vann og stupepotensiale!
Foto: Åste Innleggen

Pakking av pulk

Her får du en rask innføring av pakking og av pulk og noen gode grunner til å pakke pulk. Vi vil også si litt om hvorfor skifeller og pulk går sammen som hånd i hanske.

Les mer »

17 geniale ting/lifehacks på tur

Skal man på tur, så bør man optimalt sett kanskje pakke så lett som mulig. Og da kan det være greit å ta med seg gjenstander som kan brukes til mye, som ikke tar så mye plass og som er lette.

Her lister vi opp noen av de mest geniale tingene og noen «lifehacks» som kan være greit å kjenne til!

Les mer »

Mensen på tur

Ofte når man hører ordet mensen tenker man ikke automatisk at det hører med på tur. Når magekrampene kommer og den planlagte overnattingsturen kanskje ikke frister like mye likevel. Da er det greit med noen gode tips i lomma. Mensen skal ikke legge noen demper for turgleden.

Les mer »

Hva skal du ha i topptursekken?

Litt ekstra klær, hodelykt og ekstra batteriet til skredsøker er noe som bær være med i topptursekken, men hva trenger man ellers da? Vi spurte Tindevegledere, guider og diskuterte i vårt ekspertteam for å finne fram til hva som bør være i sekken. Her får du våre råd og tips om topptursekk og hva som bør være i den.

Les mer »

Å sove på en fjelltopp

Utsikten ser ut som et maleri. Store fjell som skyter opp fra fjorden, og flere forskjellige farger som kaster seg hen over himmelen. Jeg hadde uten tvil kunne trodd at dette ikke var ekte, hvis jeg hadde sett et bilde, når jeg satt hjemme i hagen i Danmark. Men heldigvis står jeg her nå. Den eneste lyden jeg kan høre, er lyden av vinden som suser rolig. Og ja, så selvfølgelig også Matias som holder på å kravle ut av teltet.

Les mer »

Hvordan kle seg for å være ute?

Kle deg etter 3-lags prinsippet: Ull innerst, mellomlag og et skall som beskytter mot vær og vind ytters. Lag på lag prinsippet gir den mest effektive påkledningen. Flere tynne lag med klær er varmere enn et tykt.

Les mer »