fbpx

Sesongstart med Åsnes vinter 2020/21

Tross en litt kjip start på året 2020, så har vi heldigvis fått en god start på skisesongen. Sjekk ut bildene fra Åsnes gjengen, og hvordan de startet sesongen!

Del artikkel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

En gjeng som var veldig klar for vinter

Året 2020 har ikke vært helt slik som vi hadde sett for oss. Med permitteringer, og en Covid-19 pandemi som har herjet landet i lengre tid, så har muligens lengselen etter vinter vært større enn noen gang. Derfor var vi veldig, veldig klar når snøen endelig kom!

Hjemmekontor var kult i starten, men nå er det ikke så kult lengre. Derfor er det veldig deilig å ha noe snø og endelig se fram til. Ingenting er bedre enn å slappe av i frisk luft, natur og med snø under skiene etter en lang arbeidsdag eller ei uke på kontoret!

Heldigvis har vi fått feiret lanseringen av Åsnes Academy med snøfall, skigåing, skikjøring og ellers mye positivt. Så lenge vi alle er friske, raske og verden gradvis går tilbake mot det normale – så er ikke ting så aller verst, tross alt.

Her er en liten samling av bilder og historier fra Åsnes og ambassadørenes start på sesongen!

Sjekk ut bildene fra Ambassadører og ansatte!
Nedenfor er også en liten oppdatering fra skianleggene.

Åste Innleggen

Åste bor i Finnmark, nærmere bestemt i Hammerfest området. Og fordelen med å bo så langt nord er jo selvsagt at skisesongen kan starte litt tidligere enn lengre sør!

Åste er ivrig, og er mye på tur når mulighetene byr seg. Det var jo tross alt derfor hun flyttet til nord. Det var derfor ikke uventet at hun var tidlig ute med å starte skisesongen! En pause fra hverdagslivet, stress, jobb og bylivet skader aldri.

Litt avstand til byen og hverdagen er aldri feil!
Foto: Åste Innleggen
Hundene er selvsagt med på tur! For de som kjenner Åste, så vet de at hundene er en viktig del av friluftslivet!
Foto: Åste Innleggen

Anders Møller Vestergård

Anders er ivrig både på å ta bilder og kjøre ski. Som den eneste danske i vårt team, så er han kanskje ekstra ivrig? Ikke vet vi. Men han er i hvert fall ganske ivrig etter vanlig målestokk. Allerede siste helgen i november var Anders på tur ti Strynefjellet og fikk kjørt ganske så bra snø! Sjekk ut dette innlegget for video!

A.K Glück Teigland

Sesongåpnet siste helg i november i kaldt vær på vidda. Tørr snø og slørete sikt i skodda.
Hva skal man si. Det er ikke mye som slår det her!

AK trives best i det verste terrenget, den bratteste ura og i skikkelig uvær. Han mener det «alltid er noe som gjøres nytte av». Derfor klagde han ikke mye over skodde og kaldt vær når skisesongen ble startet!
Foto: A.K Glück Teigland

Kjetil Volent – Zsoltsons

Frikjøringsentusiast Kjetil Volent har utforsket nye deler av tidligere kjent terreng så langt, og har kommet med en oppfordring til alle andre som å gjøre det samme!

Han og Zsoltsons gjengen oppfordrer til å unngå de vanlige klassikerne, og heller teste noe nytt denne sesongen. Unngå stappfulle parkeringsplasser og kø-gåing.

Deres nye konsept er å velge en dal, ikke en klassiker, og ta første og beste mulighet man ser fra veien. Rett og slett gå for de lavhengende fruktene. Gjør det samme der du vanligvis kjører på ski denne sesongen!

De startet sesongen med turer til Storlidalen, utenfor Oppdal, i november!

Åsnes og Active Brands ansatte

Vikafjellet og vestlandet har levert varene (snø) fra midten av november, og da lar ikke vi muligheten glippe! Vossafjell er vossafjell, så er en garanti!

Derek Murphy som jobber for Sweet Protection og vår kundeservice i Active Brands hadde en god start på Vikafjellet siste helg i november.

Vår mann Crister, var heller ikke vond å be når snøen falt. Han var som vanlig tidlig ute i starten av november og sjekket ut enusiastføret sammen med vår fotograf Jon Hunnålvatn Tøn.

De har i grunn testet ut skiføret fra første snøfall, noen ganger med mer hell en andre ganger!

Skianleggene produserer snø for full guff

Skianleggene er også i gang med produksjon av snø. Og det ryktes at Myrkdalen, og sikkert noen andre, åpner så smått opp allerede første helg i desember!

Husk COVID-19 og vær forsiktig

I videoen som Myrkdalen har lagt ut her, gir en fin pekepinn på hva man bør passe på med hensyn til pandemien. Ta vare på deg selv, vær forsiktig og følge mydighetenes retningslinjer.

Pakking av pulk

Her får du en rask innføring av pakking og av pulk og noen gode grunner til å pakke pulk. Vi vil også si litt om hvorfor skifeller og pulk går sammen som hånd i hanske.

Les mer »

Reperasjoner og rep-kit

Å ta med et reparasjonssett kan være ganske nyttig selv om du ikke skal på en veldig lang ekspedisjon. Det handler om å være forberedt på alle situasjoner som kan oppstå.

Les mer »

5 tips til å gå effektivt i motbakker med skifell!

De fem grunnleggende pilarene for hvordan man skal gå motbakker med skifell under skiene!

En virkelig smart, dyktig og erfaren skiguide ville sikkert sagt at det finnes rundt 20 grunnregler, men vi holder oss til 5stk for å gjøre det så konkret som mulig. Se på disse fem tipsene som de grunnleggende pilarene for hvordan man skal legge et godt skispor, og anvend dem som en sjekkliste for ting du burde huske neste gang du går på tur i fjellet.

Les mer »