fbpx

Fjellskiskolen

Bratte utforbakker med fjellski er utfordrende, men kan bli morsomt og trygt med god teknikk. Her kan du se alle episodene av UTE sin fjellskiskole. Laget i samarbeid med oss i Åsnes.

Del artikkel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

LÆR FJELLSKI PÅ 1 – 2 – 3

– Dette handler egentlig om dansing. Å bruke tyndgen, rytmen og bevege seg. Det eneste er at man har ski på bena.

Bratte utforbakker med fjellski er utfordrende, men kan bli morsomt og trygt med god teknikk. Skipedagog, gestaltterapaut og programleder i Fjellskiskolen, Pål-Trygve Gamme, lærer deg alt du trenger å vite for å gå en trygg og god tur med fjellski under bena.

I serien har vi gått dybden på valg og bruk av utstyr, skiteknikk, skihistorie og sikkerhet i fjellet. Med seg har Gamme blant annet eventyrer og lillebror Aleksander Gamme, fjellskiekspert på Oslo Sportslager, Øystein Halvorsen, og en ekspert på norsk skihistorie.

Episode 1: Svingeteknikk

I de to første episodene lærer skipedagog og programleder Pål-Trygve Gamme deg om svingeteknikk på ski.

Episode 2: Mer om svingeteknikk

Brattere terreng krever at du svinger raskt. Her lærer du alpin- og telemarksving med markert opp-og ned-bevegelse – og dansende rytme.

Episode 3: Valg av ski

Hva slags ski passer ditt bruk? UTEs programleder, Pål Trygve Gamme, setter problematikken i et system du nok aldri har sett maken til.

Episode 4: Valg av støvler og bindinger

Stive, høye, myke eller lave støvler? Og hva med bindingene? 75mm eller BC? Her får du hjelp av fjellskiekspert på Oslo Sportslager, Øystein Halvorsen.

Episode 5: Skifeller

Hvordan skal skifeller brukes, og kan de erstatte det forferdelige klisteret?

Episode 6: Norske ski fra 1880 til i dag

Bli med på skimuseeum i Hakadal, og møt blant annet en ekspert på norsk skihistorie.

Episode 7: Sikkherhet i fjellet

Lær å ferdes i fjellet på en trygg måte, både på skredfarlige og mindre skredfarlige dager.

Episode 8: Pulkprat med Aleksander Gamme

Er det noen i dette landet som har ett og annet å si om pulkbruk, så må det ihvertfall være Aleksander Gamme. Her for du gode tips til å dra på tur med pulk.

Ambassadører

Våre ambassadører sørger for å holde oss trygt planta på jorda! Ikke bare har vi fått med oss verdens fremste eksperter, men vårt fantastiske team av ambassadører består av alt fra dansker, villmarkinger og folk som for ikke lenge siden var ganske fersk i frilufts-gamet. Deres tilbakemeldinger og innsikt bidrar også til bredde i kunnskapen, et kritisk blikk når vi går for dypt i materien og sørger for at “ekspertene” holder beina godt planta på jorda!
Vi ser på ambassadørene våre som familie, og ønsker langvarige og personlige bånd til disse. Vi har troen på at dette gir oss gode forutsetninger til å sammen utvikle oss best mulig.

Les mer »

Hjem

Åsnes Academy skal tilrettelegge, inspirere, tilby informasjon og gi alle mulighet til å utforske egne grenser i ekte natur.

Les mer »

Forside

år oppgave i Åsnes Academy er å tilrettelegge, inspirere og hjelpe deg til å oppnå dine naturdrømmer. Vi vil bryte ned barrierer, gi deg tilgang til uante mengder kunnskap, informasjon om vinterfriluftsliv og friluftsliv generelt. Med enkel tilgang til all den kunnskapen vi har opparbeidet over lang tid, så vil vi gjøre det enklere for deg når du skal utenfor komfortsonen i jakten på fantastiske naturopplevelser.

Les mer »