Hvordan velge rett fjellski til deg og ditt bruk?

Marka- og tur-fjellski:

Smale ski som passer ned i oppkjørte spor og som ofte er lettere enn tradisjonelle fjellski. Retningsstabile, lengdestive og «raske» ski. Slike ski har et høyt spenn og en markant smørelomme.

SMØREFRIE Marka- og tur-fjellski:

 

Fjellski for langturer:

Ski som er lengdestive, har en markant smørelomme og er svært retningsstabile. Utmerker seg til turer på vidda, om du skal trekke pulk eller gå lange turer i relativt flatt og moderat terreng.

SMØREFRIE Fjellski for langturer:

 

Allround fjellski:

Litt bredere fjellski som svinger litt lettere, er litt mer lekne og bedre kjøreegenskaper i nedoverbakke. Fortsatt egnet til lange turer, men utmerker seg bedre i variert terreng. Noe mindre smørelomme enn de smalere skiene, og brukes veldig ofte mye med kortfell. Klassiske fjellski som fungerer til det aller meste.

SMØREFRIE Allround fjellski:

 

Hundeski uten stålkant:

Ski laget spesielt for hundefolk. Skiene er laget uten stålkant for å unngå skade på hundenes føtter og poter. Finnes i smal marka- og langturvariant, allround variant og brei og svingvillig variant.

 

Breie fjellski:

Breiere fjellski som ofte kalles «hybridski». Disse skiene er en mellomkategori mellom fjellski og toppturski. Fantastiske ski for fjellentusiaster eller drevne telemark-kjørere. Laget for bruk i brattere terreng, dypere snø og vanskeligere forhold generelt. Kan også være et lett og fint alternativ til toppturski. Liten til ingen smørelomme, egner seg best til bruk med både korte og lange feller.

Breie fjellski som dette kan fint velges i nærheten av egen kroppshøyde.