fbpx

Åste Innleggen

Åste Innleggen er kanskje mest kjent under aliaset @aastesvillmarksliv på Instagram. Hun er også en god venn av oss i Åsnes og skriver titt og ofte for Turjenter.no.
Vi er stolte av å ha en så jordnær dame med på laget, og vi gleder oss til å følge med på hva Åste finner på i framtiden!

 

Fra jeg så vidt kunne krype har jeg vært ute på tur, men det var ikke før jeg flyttet til Finnmark at jeg virkelig falt for vinterfriluftslivet. Som barn var jeg mer ute enn jeg var inne. Jeg vokste opp halvannen mil fra byen, noe som gjorde at jeg fort fant glede og respekt for naturen jeg hadde rett utenfor ytterdøren. Jeg løp barbent i skogen, og det var ikke ett tre jeg ikke hadde klatret i, eller en kulp jeg ikke hadde badet i. Jeg hadde verdens fineste lekeplass som liten.

Jeg bor i en av verdens nordligste byer. Vinteren her langs kysten er både værhard og lang. Som oftest er det vinter 8 måneder i året

Etter to år som sykepleier på fulltid fant jeg ut at dette ikke var noe for meg.  Jeg gikk ned i stilling og begynte å planlegge min første store turdrøm. Norge på langs.

Jeg fullførte turen 28 oktober i fjor. Alene med mine to Malamuter, Arja og Bison. Jeg valgte også å gå min egen rute (La opp ruten etter steder jeg ville innom ) og fullførte turen kun på Norsk side, sett bort ifra noen få kilometer på svensk side av gensen.

I hverdagen drar jeg på tur så ofte jeg kan. Det er jo fint å bo slik at jeg kan spenne på meg skiene og gå rett på tur fra ytterdøra.

«Det handler så enkelt som å leve. Finne trygghet og tro på seg selv, og ikke minst leve ut drømmene, store som små.
Det handler ikke om å tjene mest eller eie mest, men om å ha det godt med seg selv. Det har jeg ute, enten om det er rett bak huset med samboer og hundene, eller på en lengre skitur alene midtvinters på Finnmarksvidda.»
– Åste Innleggen, turjenter.no

Jeg  brenner for friluftslivet og alt det har å tilby. Har jeg fri er jeg som oftest ute på tur. Alt fra dagsturer, til weekendturer og ukesturer. Det skal vel også sies at lengselen etter langturene ble for alvor tent etter Norge på langs. Når langturen nærmet seg slutten brukte jeg mye tid på å tenke over hva som kunne bli mitt neste store prosjekt. Jeg har ingen planer om å gå tilbake til noe A4 tilværelse. Skulle jeg prøve meg på Nordkalotten, alene med pulken over langstrakte snødekte vidder? Prøve noe nytt som høye fjell? Det første jeg sa til samboeren min når jeg sto på Nordkapp platået var (til hans fortvilelse) «Jeg skal gå over Island».

Jeg har gått Sørøya på langs, Seiland nasjonalpark og rundtur i Øvre Pasvik nasjonalpark.
Kryssing av- og turer på Finnmarksvidda er blitt en tradisjon, og er noe jeg gjør stort sett hvert år.
Jeg benytter meg av det Finnmark og Norge har å by på. Jeg synes også det er viktig med fokus på et bærekraftig friluftsliv.  Natur og dyrevern er en mine hjertesaker.

Planenene framover er å følge løypetraseen til Finnmarksløpet fra Kirkenes til Alta, Finnmark på tvers, mitt første skikkelig vintereventyr. 55 mil alene (Finnmark er stort!).

På sensommeren er målet og gå over Island.

Følg med, så får vi se hva framtiden bringer!

 

Instagram: @aastesvillmarksliv

Turjenter: Åste Innleggen.

 

 

 

Produkter brukt av ambassadøren: