fbpx

Liv Arnesen

Liv Arnesen har vært på en rekke ekspedisjoner og lange skiturer. Liv var den første kvinnen i verden som gikk alene og uten støtte, eller etterforsyninger til Sørpolen. Før det var Liv og Julie Maske de første kvinnene som gikk over Grønnlandsisen uten støtte. Liv Arnesen og Ann Bancroft var også de første kvinnene som krysset Antarktis på ski. Liv har tilbrakt mye tid på Svalbard som guide og turleder.I dag bruker Liv mye av sin tid på foredrag og er en ettertraktet foredragsholder innen temaet motivasjon, mestring og ledelse.

Liv er forfatter av “Snille piker går ikke til Sydpolen” som handler om hennes ekspedisjon i 1994. I 2000 skrev hun boken “Motivasjon & Mestring” sammen med Jon Gangdal og i 2003 skrev hun sammen med Ann Bancroft og Cheryl Dahle, “No Horizon is So Far”. En bok om Arnesens og Ann Bancroft’s kryssing av Antarktiskontinentet. I 2006 skrev hun “Sydpolen” som er en faktabok for barn.

Liv Arnesen & Ann Bancroft lanserer i oktober og november sitt «Access Water» prosjekt, som starter med en ekspedisjon langs elven Ganges. ekspedisjonen går fra Himalaya og ut i Bengalbukta. Målet er å utdanne og inspirere 50 millioner ungdom til et internasjonal samarbeid om tilgangen til rent vann. Liv og Ann bruker ekspedisjonene som fundament for undervisningen av ungdom i alle verdensdeler. Rent vann er en utfordring som må løses på tvers av religion og geografisk tiknytning, derfor er teamet satt samen av kvinner med ulik alder, erfaring, religion og fra alle verdens kontinent. Sammen skal de jobbe for å løse utfordringen med rent vann. Teamet har som mål å gjennomføre syv ulike ekspedisjoner og gjennom disse  kommunisere til ungdom på alle kontinenter.

Den opprinnelig planen var å lansere prosjektet med en ekspedisjon til Sydpolen og deretter arrangere en ekspedisjon på hver verdensdel. Gruppen har gjenomført 2 treningturer på Finse med ski og staver fra Åsnes. Manglende fullfinasiering gjør at Liv og Ann lanserer ekspedisjonen med ekspedisjonen langs Ganges neste år. Sydpolen må dessverre vente.

Du kan lese mer om ekspedisjonen her: http://www.slideshare.net/yourexpedition

Åsnes er stolt utstyrssponsor av prosjektet, og håper Sydpolen blir en realitet.

Produkter brukt av ambassadøren: