fbpx

Tonje Blomseth

Tonje Blomseth, også kalt «Eventyrjenta» har vært eventyrer på fulltid siden 2014. Det betyr at hun drar på tur i all slagt villmark rundt om kring i verden, skriver bøker, blogger, lager film og inspirer via sin Instagram profil. Tonje er også en skikkelig forretningskvinne med egen nettbutikk og arbeider hun som gjør influencer, ambassadør og TV-profil.

«Æ vil heller dø i snøstorm enn å kveles av en ostepop i sofa’n en fredagskveld, for å si det sånn.»

— Tonje Blomseth

 

Tonje sluttet på videregående for å «følge drømmen, ikke strømmen» og gikk Norge på langs i en alder av 17 år. Senere har hun krysset Nordkalotten på ski alene og hatt flere turer til Alaska. Nylig (2018) kom hun hjem fra nærmere ett år i Canadas villmark som «fangstkvinne».

På fritiden trener Tonje hundespann mitt og har i nyere tid bodd i Karasjok i Finnmark, hvor hun har levd livet som reindrifter og eventyrer, sammen med samboer og hundene. Villmarksjenta Tonje drømmer om å kunne jakte fra hundesleden slik hennes store helt Helge Ingstad gjorde i sin tid. Derfor jobber hun for å bli en så dyktig jeger som mulig og legger ned mye tid i å trene hundene til lange turer.

Sommeren 2019 flyttet Tonje alene til Alaska for å følg drømmen om fangstlivet og for å utfordre seg på nye måter.

«Koffer lev et liv basert på forventninga fra andre når en har mer enn nok med å lev opp til sine egne?»

— Tonje Blomseth

 

Følg Tonje Blomseth på Instagram

Følg Tonje Blomseth på Facebook

Les mer om Tonje Blomseth på hennes hjemmeside www.tonjeblomseth.com

Produkter brukt av ambassadøren: