fbpx

The Polar Academy

I 2018 inngikk vi en samarbeidsavtale med The Polar Academy, ledet av den anerkjente skotske polarhelten Craig Mathieson. Vi er stolte av å si at vi kan bidra til en så god sak som dette er. Vi håper at partnerskapet kan vokse og at vi kan gjøre en forskjell for de neste generasjonene og de som kanskje trenger det mest.

Nettside: The Polar Academy.org

The Polar Academy

Polarakademiet identifiserer «usynlige» 14-17 år gamle ungdommmer, som er knust av mangel på selvtillit eller andre utfordringer og gir dem muligheten til å omdefinere sine fysiske og mentale grenser. Mange av disse ungdommene har hatt en vond oppvekst preget av vold, stoffmisbruk, alkohol, mobbing eller andre utfordringer. Når de starter på programmet er det flere som hverken prater eller ser meningen med livet.

The Polar Academy hjelper ungdommene med å vise dem det store potensialet hos unge voksne og gjør dem til positive rollemodeller for deres samfunn, andre ungdommer og familier. Hvert år har programmet som mål å inspirere og motivere tusenvis av unge voksne, og positivt demonstrere at «inspirasjon gjennom utforskning» kan få alle til å oppnå sitt absolutte største potensiale. Suksessraten er enormt stor.

Deltakerne gjennomgår et svært strengt ti-måneders treningsprogram før de blir sent ut på ekspedisjon i arktiske miljøer på Grønland, hvor de må navigere gjennom noe av verdens mest utilgjengelige terreng i ti dager. De må selv gjennomføre hele ekspedisjonen, kun under veiledning fra instruktørene. Matlaging, planlegging, navigering og tur-ledelse gjøres av ungdommene selv. Deres selvtillit stiger med hvert eneste stavtak.

Ved retur til Skottland deler hver elev sine erfaringer med flere andre ungdommer, og snakker til mer enn 20 000 skolebarn i deres region. De er levende, pustende bevis på at drømmer er oppnåelige, og at vanlige elever kan oppnå det virkelig ekstraordinære. Målet er å inspirere, spre budskapet og bidra til at neste generasjon ungdommer kan ha en litt bedre forutsetning til å ta fatt på livet, tross alle utfordringer og oppvekst.

Craig Mathieson

Craig, for å nevne noe, deltok i en ekspedisjon til toppen av ubestegede topper i Grønland, og fikk oppkalt fjellet Mount Mathieson etter seg i 2001. Deretter ledet han suksessfullt den første dedikerte skotske ekspedisjonen til Sydpolen i 2004, etterfulgt av å ta en 16- årig gutt med som en del av sitt team til Nordpolen i 2006. I 2009 var han leder for «Nordlys»,  en sjø-kajakk ekspedisjon til Grønlands østkyst.

Craig Mathieson ble utnevnt til spesialrådgiver for HM Forces med bakgrunn i hans innsats for polar trening og veiledning i 2012. I 2013 ble han utnevnt til «Explorer-in-Residence» av Royal Scottish Geographical Society. Han fortalte oss at noen av våre Åsnes-ski henger i det hemmelige rommet til Royal Scottish Geographical Society.

Hvis vi skulle trekke fram Craigs største prestasjon, ville vi likevel si at det er det han gjør for The Polar Academy og barna i programmet er hans største bragd. Han forteller oss hjerteskjærende historier og viser ekte dedikasjon til akademiets sak. Foruten å være en polarutforsker, er Craig et bemerkelsesverdig menneske som gjør gode ting i verden!

Med lidenskapelig trang til å inspirere den neste generasjonen, har Craig delt sine erfaringer med mange skoler. Svarene han mottok til spørsmål som «hva ønsker elevene?» Og «hva motiverer og inspirerer dem?» førte til at han konkluderte med at uavhengig av sosial bakgrunn har mange unge voksne svært lite selvtillit, motivasjon og er av den generell oppfatning at de ikke vil være i stand til å oppnå noe viktig i sitt liv. Craig bestemte seg for å gjøre noe med dette; det var ut av denne opplevelsen at The Polar Academy ble født. I de årene akademiet har eksistert, har det vist å ha veldig stor suksess. Omtrent alle som var del av programmet har gjennomført utdanning, opplevd mestringsfølelse, fått gode jobber og inspirert tusenvis av andre ungdommer. Dette var ungdommer som tidligere ikke så meningen med å leve, og som ikke så poenget med skolegang.

3. generasjon Åsnes, Asjørn Åsnes og Craig Mathieson.

Craig Mathison ble satt på prøve og fikk muligheten til å montere noen av bindingene til skiene de selv skal få.

Produkter brukt av ambassadøren: