Sondre Folkedal

Sondre er en av de mest underholdende frikjørerne i Norge. Sjeldent (aldri?) ser du han kjøre en konkurranse uten å ha gjort noen snurrer eller flips, gjerne begge deler samtidig. De siste årene har har han jevnt over plassert seg på toppen av resultatlistene i Norgescupen i frikjøring og har vært på pallen totalt i cupen. Han har vært med oss i Åsnes i noen år allerede, og bidrar med mye tilbakemeldinger på ski. Han er ofte å se med en Åsnes prototype under beina!

Sondre er ironisk nok en dyktig skikjører fra Karmøy, der det hverken finnes fjell eller snø. Den lengste sammenhengende «skibakken» på Karmøy er antakeligvis rundt 70 meter lang, om det kan defineres som en skibakke i det hele tatt.Han har vokst opp med å kjøre ski i Røldal, før han gikk på folkehøgskole i Molde i to år hvor han virkelig ble hekta på skikjøring. Nå om dagen er han bosatt i Bergen, studerer til å bli lærer og vurderer å flytte til Voss (Les: ikke noe å vurdere – vossabygda er best!).
I god stil, som flittig student, har han ikke vær fremmed for å prioritere bort en forelsning eller to for å stå på ski når det er gode skiforhold.

Sondre mener at «gønnerønn» er det kuleste i verden og at det er viktigst å ha det gøy på ski. Det å bygge nye vennskap og bidra til god skikultur er også noe står hans hjerte nært. Ellers sier han selv at det er fint med rekruttering til skimiljøet, og at det er fint om flere unge skikjørere får vist seg fram.
Sondre blir litt motvillig omtalt som «toppturentusiast» i frikjøringsmiljøet, men forsvarer det med at forståelsen for fjellet øker mer på tur enn i et skianlegg. Dessuten er det tull at man ikke blir en bedre skikjører av å gå på ski.

Sondre er kjent for å mene at ordet «pudder» blir misbrukt og har tidligere blitt sitert på følgende:

«Pudder er snø som ikke lager lyd, og hvor du kan kjøre en kul linje for så å stå i bunn å fortsatt se snø i lufta etter din første sving. Folk bruker idag «pudder» om nesten alt som finnes utenfor «riller» av tråkkemaskina: Riv ruskande galt! Pudder hører med til sjeldenhetene. Finnes ikke «våt pudder», «tung pudder», «vindpåvirka pudder». Pudder er pudder, og forklares best med det tyske ordet «Pulverschnee!»»

Åsnes er jo tradisjonelt sett en fjellskiprodusent, så hvorfor har du valgt å samarbeide med oss?

Mye av det bunner ut i lokal tilhørighet og muligheten til å faktisk ha reelle innvirkninger på hvordan nye ski skal bli. Det å jobbe tett og personlig med gjengen i Åsnes er spennende. Jeg bor jo i Bergen, og veien til Voss er kort. Det å treffe kule folk, gjøre turer, mindre prosjekter og ikke minst at Åsnes er en seriøs aktør er givende for meg.

Instagram: @sondrefolkedal

Produkter brukt av ambassadøren: