fbpx

Åsnes Expedition Amundsen

Bærer du på en drøm om et eventyr i vinterfjellet, eller bare elsker røffe konkurranser. Da er kanskje Åsnes Expedition Amundsen noe for nettopp deg.

Ruta deltagerne går er den samme Roald Amundsen gikk i 1896, som en forberedelse til Sydpolekspedisjonen i 1911. Roald nådde aldri fram til Eidfjord da han ble overrasket av dårlig vær og måtte søke ly hvor han holdt på å omkomme. Han uttalte senere at turen over Hardangervidda var vel så strevsom og farefull som hans erobring av Sydpolen. Heldigvis var Leon, Roalds bror med på turen og han fikk reddet  Roald fra den sikre død.  

 
 
Åsnes Expedition Amundsen kalles «verdens hardeste skirenn» og det med god grunn.

 

Den dag i dag benyttes den aktuelle ruta som forberedelser før ekstreme polarekspedisjoner. Deltagerne krysser Hardangervidda (100km) med pulk, enten alene eller som lag. Ruta er verken merket eller oppkjørt og går fra Haukeliseter til Maurset i Eidfjord. Alt av nødvendig utstyr må deltagerne selv frakte med seg i pulken, som skal veie minimum 40kg.  I løpet av 100 km må utøverne hvile minimum 4 timer på et av sjekkpunktene. Ingen assistanse blir gitt underveis i løpet, bortsett fra i nødstilfelle.

Åsnes Expedition Amundsen er kanskje ikke for alle, men perfekt for de som ønsker å utfordre seg selv i høyfjellet på fjellski. Neste mulighet er 07.-10. mars 2019 Les mer..