SESONGEN SOM VAR 18/19 – ALEKSANDER GAMME

I vår har vi gjort en rekke intervju med våre ambassadører for å høre litt hvordan deres skisesong var, hvilke utfordinger de møtte og for å få en liten oppsummering.
Les litt om hvordan Aleksander Gammes vinter har vært da vel!

 

«Normalt sett tar det litt tid før jeg har fått med meg at skisesongen har kommet i gang. Og da er allerede småjentene (4 og 2 år) påmeldt skikurs, og dette har fått prioritet. Det er fantastisk å se store, blå øyne lyse opp av mestring med enkle knep som fungerer i praksis. Da blir det enkelt, kortreist vinterfriluftsliv – hvor oppkjørte spor er en stor bonus.»

 

Først – fortell litt om deg selv, hvilke planer og hvilke forventninger du hadde til skisesongen?

Normalt sett tar det litt tid før jeg har fått med meg at skisesongen har kommet i gang. Og da er allerede småjentene (4 og 2 år) påmeldt skikurs, og dette har fått prioritet. Det er fantastisk å se store, blå øyne lyse opp av mestring med enkle knep som fungerer i praksis. Da blir det enkelt, kortreist vinterfriluftsliv – hvor oppkjørte spor er en stor bonus.

 

Fortell oss litt om vintersesongen så langt, hvordan har skisesongen din vært i år?

Et høydepunkt var definitivt å få gå en skikkelig klassiker i den norske fjellheimen. Fra Finse via Hallingskeid, over Vossaskavlen til Mjølseter – med en håndfull vossinger på laget. En to dagers forholdsvis krevende tur, artig terreng og jaggu ikke enkelt å finne fram til rett vei over fjellene. Og med et helvetes vær. Men så er det jo alltids stor bonus å komme frem til hytter da, og et gourmetmåltid nede på Mjølfjell Ungdomsherberge.  

 

Hva kunne vært bedre, eller hva kunne du vært foruten i vinter?

Tja, et og annet samlivsbrudd, utflytting osv er jo sjeldent noe å rope hurra for. Jobb med foredrag og annet på arrangementsfronten stjeler litt for mange helger. Og dessverre forsvinner alltids noen av de planlagte turene pga syke barn osv, men det er endel av gamet.

 

Er det noe annet du vil fortelle, eller noe annet som har engasjert deg i vinter?

Jeg står vel med begge føttene inne i familielivet og må vel bare belage meg på å konstant drømme om flere turer enn de jeg får gjennomført. Men nå er kidsa på vei til bli egne individer og gode turkompiser. Jeg gleder meg til å kunne ta dem med mer ut, også på vinterturer. Foreløpig drømmer jeg meg lite langt bort, til Antarktis, Grønland og polhavet osv. Jeg vet ikke om jeg er ferdig med det, men det er iallfall nok av gode grunner til å dra mer på turer hjemme i Norge framover.


Og til slutt, vi må jo selvsagt spørre hvorfor du velger Åsnes ski!?

Åsnes er bautaen i nyere norsk ekspedisjonshistorie, og et like naturlig valg som kaviar under hvitosten. Jeg husker på min første lange skitur, 50 dager gjennom Finnmark og Troms, så gav jeg den legendariske Rago-modellen mer juling enn jeg trodde var mulig – men skiparet holdt med glans. Siden den gang har jeg aldri vært bekymret for skiene eller hatt behov for å ha med reserveski på lengre ekspedisjoner.

 

Vi i Åsnes føler også det er verdt å nevne at Aleksander i år har startet Podcasten «Tur og Tøys» sammen med Lars Ebbesen, har begynt å lage noen YouTube videoer og har fått nye ski, selvsagt med sitt eget fjes på! BREAKING NEWS – Aleksander har også skiftet profilbilde på Facebook, for første gang siden 2008. Hvem skulle trodd det!?