SESONGEN SOM VAR 18/19 – ROGER ATLE KÅRSTAD

I vår har vi gjort en rekke intervju med våre ambassadører for å høre litt hvordan deres skisesong var, hvilke utfordinger de møtte og for å få en liten oppsummering.
Psykolog, klinikkleder, superpappa, verdens hyggeligste fyr, «fartsfykar» og så mye mer. Hva skal man si?

The man, the myth, the legend – Roger Atle Kårstad, forteller oss om sin sesong!

 

 

Først – fortell litt om deg selv, hvilke planer og hvilke forventninger du hadde til ski(fly) sesongen?

Mitt navn er Roger Atle Kårstad. Jeg er familiefar til 2 gutter på 5 og 2 år. Til hverdagen jobber jeg som klinikkleder (psykolog) på en rusinstitusjon. I en hektisk hverdag setter jeg fritiden høyt. Fjellturer gir meg ofte en kjærkommen avkobling.

Jeg har for lengst erkjent at man aldri får så mange turdager på en sesong som man ønsker. I år har det vært endel fine turer i skianlegg for meg selv og med eldstegutten som begynner å finne gleden i alpinbakken. Det er nok mange foreldres glede å oppleve spenningen og mestringen som barna får av å prøve nye ting. Særlig er dette stort når det gjelder aktiviteter som jeg selv setter høyt som interesse for natur og skiglede.

Med en hektisk hverdag har det ikke vært rom for de helt store ambisjonene om store prosjekt i år. Fokus har vært å få til noen nære turer med familie, og noen større turer med venner.

 

Fortell oss litt om vintersesongen så langt, hvordan har skisesongen din vært i år?

Vintersesongen i år har vært svært god og leken. Her må jeg spesielt trekke frem positiv erfaring med Fjøro92 (Les: Ny Åsnes ski) som har vært særdeles kjekk å stifte et nærmere bekjentskap med.

I år har det blitt turer lokalt på vestlandet. For meg, vil det si i traktene rundt Voss, Gudvangen, Jølster og Nordfjord.

Det har og blitt noen flotte turer i Sogndalsdalen.

 

Hva har vært sesongens høydepunkt, og hvorfor?

Årets topptur høydepunkt må vel sies å være toppturen med Fartsfykarene i Sogndalsdalen under årets Fjellsportfestival. Turen gikk i år som året før til Torstadnakken. I år var vi en større gruppe og valgte da en lenger rute. Været var noe skiftende, med god vind på toppen. Det var noe tynt med snø nederst for de som ikke hadde speedriderskjerm å ta seg ned med. Alt i alt en nydelig tur med fantastiske mennesker og stemning.

 

Hva kunne vært bedre, eller hva kunne du vært foruten i vinter?

Jeg kunne nok tenkt meg enda flere dager fri til å benytte fjellet til fjellek. Skulle ønske at snøen hadde vært enda lenger i fjellet slik at det hadde vært litt mer snø å leke seg i påsken. Ellers har jeg ikke noe særlig jeg kan klage på.

 

Er det noe annet du vil fortelle, eller noe annet som har engasjert deg i vinter?

Det som alltid engasjerer meg er de store opplevelsene man får av å være i naturen. Fra den storslagne utsikten av sol i horisonten på høye fjelltopper. Roen man opplever når man kommer inn i marsjtempo på vei opp på toppturen. Følelsen man får når vær og vind river i en, og skodda er tett om en så en knapt ser skituppen, men uansett er takknemlig for at man har fått en tur ut, brukt kroppen og fornøyd når man får varmen igjen i kinna. Det er som en kamerat sa til meg «man angrer aldri på at man tar en tur på fjellet».

Gleden over de små, nære turene er vel det som i større og større grad engasjerer meg. Jeg skulle ønske man kan senke terskelen for å komme seg ut, og med det kunne finne gleden i de hverdagslige turene.

Og til slutt, vi må jo selvsagt spørre hvorfor du velger Åsnes ski!?

Åsnes ski er et naturlig valg når man skal velge toppturskien som du skal ha glede av på veien opp på fjellet, og være leken og stødig på vei ned. På familieturer med pulk er Åsnes sine fjellski med kortfelle et suverent valg. Med Åsnes fjellski på beina kan en bruke all energi og oppmerksomhet på de andre i familien, som ofte er nødvendig for å sikre gode og gjentakende opplevelser.

For meg representere Åsnes den perfekte balanse mellom tradisjon og innovasjon. Ved å velge Åsnes ski er alltid sikker på at jeg får et produkt som er laget basert på den nyeste kunnskap og utvikling, samtidig som det er holder den høysete brukskvalitet som Åsnes har lange tradisjoner for å holde.