Team Åsnes-Gamme

Åsnes har vært med siden starten av Amundsen Expedition i 2010.  Som hovedsponsor er vi ekstatisk over at løpet i år er fulltegnet. Hele 150 deltagere stiller på startsstreken i Norges tøffeste løp.

Blant disse 150 har Åsnes i år et eget team med tre virile/unge menn som vil teste egne grenser. Teamet har ikke lang erfaring fra tilsvarende løp eller ekspedisjoner, men de har stå-på-vilje. I tillegg har temaet fått med seg Aleksander Gamme som mentor og Inspirator. Disse gutta blir de første som skal få gå på den helt nye skien GAMME 54.

Teamet har forventning om en magisk tur og treningen foregår for fullt i Nordmarkas dype skoger. I ukene frem mot start vil vi få informasjon om treningsopplegget, utstyret og planleggingen, og ikke minst om motivasjonen til vinterens desiderte høydepunkt og kanskje smertehelvete.

Vil løpet tenne en gnist som kanskje resulterer i nye utfordringer og lange turer for disse gutta?

Du kan lese mer om teamet som består av Joachim, Daniell og Alexander.

Joachim Wahlstrøm

Stressa familiemann (33) fra Oslo med 1 år gammel sønn, høygravid kone, bikkje og stasjonsvogn. Livretten er fyrstekake.

Joachim er å finne i Nordmarka hver dag, men det kan muligens ha noe med å gjøre at han så og si bor i den. Han er lagets navigatør og har alltid en GPS på lur.

Tungt merittert hjemmesittende innbytter på Norway Cup i 1987, klubbmester i golf, gatemester i curling og regjerende mester med hund i Marka24 sammen med Alex. Ivrig rypejeger sammen med Daniel og ekspert på vådeskudd.

Joachim er av den seige typen som aldri ville kommet ut av startblokkene på en 100 meter, men som elsker konkurranser som er lange og smertefulle.

Daniel Gallaher

Enda mer stressa karriere- og familiemann (32) fra Sandefjord med intet mindre enn tre sønner på under 2 år(!), kone (ikke gravid akkurat for øyeblikket så vidt vi vet), bikkje, og stasjonsvogn (selvsagt). Hadde han ikke bodd oppe bak Tryvannstårnet, 500 høydemeter over jobben, vet vi ikke hvordan han skulle hatt tid til å holde seg i form.

Tidligere under middels heavy-rocker og golfer på topp nasjonalt nivå, nå lovende triathlonentusiast, bakkeløper og tvillingpulkambassadør.

Daniel elsker villmarkslivet og har en timeshare lavvo sammen med Joachim. Mye av arbeidsdagen bruker han på å resarche nytt turutstyr. Å kalle ham utstyrsjunkie er ikke å overdrive. Han har også en forbrenning uten sidestykke, så vi er noe bekymret over matmengden vi må ha med oss på Vidda.

Alexander Tindal

Slett ikke stressa singlemann (36) fra Kolsås som lurer på hvorfor de andre på laget alltid har så dårlig tid.

Alex er Norgesmester i korps og håndball, og er nå Norges mest ettertraktede ekspert på  top range gressklippere med syv singleaggregater og hydraulisk demping. Etter noen år på golfbanen har nå en tidlig 40-årskrise innhentet ham. I sommerhalvåret et det knapt et mosjonsløp han ikke deltar i, og det er Alex som finner ut hva Joachim og Daniel må være med på. Uten Alex, ingen Expedition Amundsen. Limet i gruppen med andre ord. Det skal også sies at Alex er lagets skravlekjerring og kommer til å lire av seg motivasjonsfrase etter motivasjonsfrase (det tar aldri slutt) over Vidda.

Alex har brukt 5 uker av vinteren så langt på å ligge i hardtrening på Bali og på La Manga i Spania. Vi vet bare ikke hva han har trent mot…

produkter brukt på turen

Gamme 54

Polar Expedition

Korfell 45